10 Temmuz 2014 Perşembe

Microsoft Windows 7'nin de Fişini Çekmeye Hazırlanıyor!


Microsoft Windows 7'nin de Fişini Çekmeye Hazırlanıyor!

Bu aralar Microsoft oldukça karmaşık bir dönemden geçiyor. Kısa süre önce Nokia ile çeşitli sorunlar yaşayan Microsoft, yeni hedefi olarak Windows 7'yi gösterdi.
2014 yılının Nisan ayında Windows XP'nin güncelleştirme desteğini tamamen kestiğini hatırlarsınız. Bu karardan sonra Windows XP deyim yerindeyse kaderine terk edildi. Kamuoyunda oldukça geniş yankı uyandıran bu durumun bir benzeri Windows 7 içinde geliyor. Microsoft bu kararı ile 2020 yılına kadar yanması beklenen Windows 7'nin kızgın ateşini yavaş yavaş söndürecek. Yeni işletim sistemlerine yönlenen Microsoft, Windows 8 için genişletilmiş çalışmalar yapıyor hatta Windows 9'un çıkacağı hakkında bazı söylentiler var. Şirket bu kadar hızlı ilerlerken eski işletim sistemlerine bakmakta zorlanıyor gibi.
Microsoft, Windows 7 kullananlar için çeşitli zaman aralıklarında ücretsiz olarak güncelleştirmeler yayınlıyordu. Bu güncelleştirmeler herkes için aynı ve genellikle önemli güncelleştirmeler olarak biliniyor. Ama 13 Ocak 2015'ten itibaren bu güncelleştirmeler sınırlandırılacak. Bu Windows 7'nin kısmen bitirilmeye hazırlandığının bir göstergesi.
14 Ocak 2020'ye kadar yaşamasını umduğumuz Windows 7, 2015 tarihinden itibaren anlaşmalı ve büyük ihtimal ücretli güncelleştirmeler ile ayakta tutulacak. Bu güncelleştirmeler her kullanıcının edinemeyeceği konusunda şüphelenmenizde fayda var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz Yayınlanmıştır