11 Temmuz 2014 Cuma

Amerikan Ordusuna “Iron Man” Asker Kıyafeti

Geleceğin Güçlendirilmiş Asker Kıyafetlerini Bir Hollywood Firması Tasarlayacak


Yapımcılar “Iron Man” gibi bilimkurgu filmlerini daha gerçekçi yapmaya uğraşırken, ABD ordusu gözünü dahabilimkurgu bir tasarıma dikmiş durumda. Gelecekte askerlerin savaş alanlarında kullanacağı zırhlı güçlendirilmiş kıyafetlerin tasarlanması için, Legacy Effects isimli bir firmadan destek alacaklar.
Legacy Effects, daha önce sinemalarda gördüğümüz Iron Man ve RoboCop gibi insansı mekanik tasarımları ile ünlü bir firma. ABD ordusunun Özel Operasyonlar Birimi, firmadan üç adet prototip tasarım yapmasını istemiş. Bu prototip örnekleri, ABD ordusunun uzun zaman önce başlattığı, askerleri koruyucu bir kıyafet geliştirilmesini hedefleyen “TALOS Projesi” dahilinde değerlendirilecek.
Fakat geleceğin asker kıyafetinin şimdiden birtakım sorunları var. Öncelikle ağır zırhlı kıyafetlerle askerlerin savaşta rahat ve hızlı hareket etmesi mümkün değil. Bu ağırlıkla çevik olabilmek için zırhın içine bir dış iskelet (exoskeleton) sistemi kurulması lazım. Ama dışiskelet sistemleri de henüz pratik ve yaygın kullanılabilir durumda değiller. Ayrıca bu zırhın çalışması için çok fazla güce ihtiyacı olacak ama güncel batarya teknolojisi bu iş için yeterli verimde ve hafiflikte değil.

Kaynak : RenkliKlavye

2 yorum:

  1. Türk askerinin bunlara ihtiyacı yok ülkemiz için etten duvar öreriz :)

    YanıtlaSil

Yorumunuz Yayınlanmıştır